top of page
PMO YÖNETİM

53. Kuruluş Yıl Dönümümüzde Anıtkabir'deydik.

Petrol Mühendisleri Odası olarak değerli üyelerimiz ve geleceğimizin garantisi öğrencilerimizle birlikte kuruluşumuzun 53., Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünde Anıtkabir'de Atatürk'ün huzurundaydık. Yönetim Kurulu Başkanı'mız İnanç Alptuğ Hıdıroğlu'nun Anıtkabir Özel Defteri'ne odamız adına yazdığı mesajı sizlerle paylaşıyoruz.


" Cumhuriyetimizin Kurucusu, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk,


TMMOB Petrol Mühendisleri Odası’nın 32. Dönem Yönetim Kurulu ve oda üyeleri olarak, Cumhuriyetimizin 100. Yaşında bize bıraktığınız emanete sahip çıktığımızı ve ilkelerinize bağlı kalarak bize gösterdiğiniz hedefe doğru aynı kararlılıkla yürüdüğümüzü ve size bağlılığımızı arz etmek için gururla yüksek huzurunuzdayız.


1919’daki liderliğiniz ve alevlendirdiğiniz Kuvayı Milliye ruhuyla, bugün, bizler de aynı amaçlar doğrultusunda bize bıraktığınız mirasa sahip çıkıyoruz. İçinde yaşadığınız dönemin ne kadar ilerisinde bir lider olduğunuzu bizlere bir kez daha gösterdiğiniz ve biz gençlere hitap ettiğiniz yazınızda da emrettiğiniz gibi birinci vazifemizi asla unutmuyor, İstiklal ve Cumhuriyeti müdafaa etmek adına vazifemizi biliyor; vaziyetin imkan ve şeraitini düşünmüyoruz.


Atam, ülkemizin tam bağımsızlığını kazanması yolunda kendi payımıza düşen sorumlulukların bilincinde olarak, bilimi ve fenni kendimize kılavuz edinerek ülkemizin menfaatleri doğrultusunda çalışıyoruz. Büyüklerimizden aldığımız bu meşaleyi, hem etrafımızı hem de bizden sonraki nesilleri aydınlatmak ve bu ateşi büyütmek için gururla taşıyoruz. İçiniz Rahat olsun Atam, bizden sonraki nesillere sahip çıkacağımızdan, onlara ilim ve irfanın müspet firiklerini verebilmek için canla başla çalışacağımızdan ve Cumhuriyetimizin geleceğinin gözleri kamaştıran bir aydınlık olduğundan şüphe etmeyiniz.


Sımsıkı birbirimize bağlı kalmamızın önemini bir kez daha anladığımız, zor ve uzun bir dönemden geçtiğimizin bilincindeyiz. Et ve kemikten oluşan bedenlerimizin yorgunluğunu, yeni fikir, yeni hayat ve büyük ülkü için savaşan zihinlerimiz hafifletmektedir. Atam, bir asrı deviren Cumhuriyetimize sahip çıkacağımıza şahsım, meslek odam ve meslektaşlarım adına huzurunuzda bir kez daha söz veriyorum. Sözlerime biz gençlere ithafen söylediğiniz bu cümleleri bir kez daha huzurunuzda hatırlayarak son vermek istiyorum.


"Gençler cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz."


Ruhunuz şad olsun Atam.


İnanç Alptuğ Hıdıroğlu

Yönetim Kurulu Başkanı


359 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Oda Yönetmelikleri

Sayın Üyelerimiz,   Odamızın kuruluşundan bugüne tüm işleyişi, TMMOB mevzuatı ve Ana Yönetmeliğimiz çerçevesinde yapılmıştır. Zamanla,...

Comentarios


bottom of page